Great Place to Work, Nooga, Nooga Together

Nooga Together Team

11.03.2022

I två år har jag fått jobba på den bästa arbetsplatsen! Redan när jag för första gången satte min fot på Nooga kände jag att det var något speciellt med Nooga. Personalen hälsade med glada leenden och jag möttes av en roll-up med Noogas kultur nedtecknad. Här har man tänkt till, tänkte jag då. Det moderna syntes också direkt i form av bland annat det digitala arbetssättet med ett papperslöst kontor och möjligheten till distansarbete. Under mina två år har den här uppfattningen förstärkts ytterligare.

Det handlar om små saker många gånger, att vi skrattar mycket tillsammans. Att vi har låga trösklar mellan anställda och ledningen. Att vi säger tack ofta och att det finns en gemensam strävan att lösa saker tillsammans. Vissa dimensioner av det som gör Nooga till en bra arbetsplats kommer helt spontant, men visst jobbar vi också målmedvetet med de sakerna, till exempel i form av Great Place To Work och Nooga Together team.

Bokföringsbranschen är krävande och då är det viktigt med motvikt, som exempelvis att bjuda personalen på lite Vappen-firande.

Nooga Together team jobbar målmedvetet för personalens trivsel och för att skapa guldkanter i vardagen. Ny grupp väljs för varje år och medlemmarna är från olika kontor för att få ett så brett perspektiv som möjligt. I Nooga Together team har vi satsat på att utgångspunkten skall vara anställdas önskemål och behov. Därför började vi i år med att via en anonym enkät ta reda på vad de anställda uppskattar just nu och utgående från det planerar vi sedan både mindre och större saker för året. Det vi kan konstatera är att trots goda möjligheter till distansarbete uppskattas gemensamma tillställningar.

“Det handlar om små saker många gånger, att vi skrattar mycket tillsammans.”

Härifrån är det bra att fortsätta arbetet, konstaterade vi när Nooga Together team samlades för första gången detta år. I december 2021 förnyades nämligen Noogas Great Place To Work certifikat. Nooga har varit Great Place To Work certifiierad sedan år 2019 och fick en fin andra plats i klassen för småföretag i april 2021 när Finlands Bästa Arbetsplatser publicerades. Året innan placerade sig Nooga på sjunde plats. Processen med Great Place To Work, som bland annat innehåller en årlig omfattande personalundersökning medför också att personalperspektivet förankras i vardagen. Vi får stanna upp i vardagliga situationer och fråga oss hur vi skall göra för att kunna vara Great Place To Work?

Här firade vi vår andra plats i klassen för småföretag när Finlands Bästa Arbetsplatser publicerades. Hattarna hade dagisbarn fixat så fint åt oss och i gengäld fick de en överraskningspåse.

Varför behövs Nooga Together?

Bokföringsbranschen är krävande och då är det viktigt med motvikt. Pandemin och det faktum att Nooga som företag växt och fått många nya anställda under åren som gått gör också att det finns behov av att satsa på personalen. En personal som trivs tillsammans och är nöjd, orkar bättre och ger också bättre service till kunderna.

Nooga-teamet på Tyky-dag vid Glasbruket i Nykarleby. Efter en lång tid av distansarbete var det roligt att kunna samlas igen. Det blev en solig och rolig dag med mycket motion, god mat och roligt program.

Förutom för hela företaget gemensamma TYKY-dagar och julfest har vi satsat på kontorsvisa gemensamma uteaktiviteter, virtuella utmaningar och tävlingar och små guldkanter i vardagen.

Written by: Linda Granberg – HR Specialist