Great Place to Work, Nooga, Nooga Together

Nooga Together Team

11.03.2022

Kaksi vuotta minulla on ollut ilo työskennellä parhaassa työpaikassa! Jo silloin kun ensimmäisen kerran astuin Noogan toimisoon, tunsin että Noogassa on jotain erityistä. Henkilökunta tervehti iloisesti hymyillen ja minua kohtasi roll-up, jossa oli Noogan kulttuuri tekstimuodossa. Täällä ollaan mietitty asioita, ajattelin silloin. Modernin yrityksen merkit olivat havaittavissa heti. Työtä tehtiin digitaalisesti, toimistossa ei ollut papereita ja etätyökin onnistui hyvin. Näiden kahden vuoden aikana tämä ajatus on entisestään vahvistunut.

Monesti on kyse pienistä asioista, esimerkiksi että nauramme paljon yhdessä. Meillä on matalat kynnykset työntekijöiden ja johdon välillä. Sanomme kiitos usein ja meillä on yhteinen halu hoitaa asioita hyvin ja yhdessä. Jotkut asiat jotka tekevät Noogasta hyvän työpaikan tulevat aivan spontaanisti, mutta toki teemme myös määrätietoisesti työtä asian hyväksi, esim. Great Place To Work:in muodossa ja Nooga Together tiimin kautta.

Tilitoimistoala on haastava ja silloin vastapaino on tärkeää , kuten kutsua henkilökunta pieneen Vappu-juhlaan

Nooga Together tiimi työskentelee määrätietoisesti henkilökunnan hyvinvoinnin eteen ja luodakseen arjelle kultareunuksen. Uusi ryhmä valitaan joka vuosi ja ryhmän jäsenet pyritään valitsemaan eri toimistoilta, jotta saataisiin asioihin laaja näkökulma. Nooga Together tiimissä lähtökohtana on henkilökunnan toiveet ja tarpeet. Sen takia aloitimme tänä vuonna tekemällä anonyymin tutkimuksen selvittääksemme, mitä henkilökunta arvostaa juuri nyt ja sen perusteella suunnittelemme vuoden pienempiä ja suurempia tapahtumia ja asioita. Voimme todeta, että vaikka etätyömahdollisuudet ovat hyvät, työntekijät arvostavat yhteisiä tapahtumia paikan päällä.

Monesti on kyse pienistä asioista, esimerkiksi että nauramme paljon yhdessä.”

Tästä on hyvä jatkaa, totesimme kun Nooga Together tiimi kokoontui ensimmäisen kerran tänä vuonna. Joulukuussa 2021 Noogan Great Place To Work serifiointi uusittiin. Nooga on ollut Great Place To Work sertifioitu vuodesta 2019 lähtien ja sai hienon toisen sijan kun Suomen Parhaat Työpaikat julkaistiin huhtikuussa 2021. Vuotta aiemmin Nooga sijoittui seitsemännelle sijalle. Great Place To Work prosessi, joka muun muassa sisältää vuosittaisen kattavan henkilöstötutkimuksen, ankkuroi henkilöstönäkökulman arkeen. Saamme pysähtyä arjen keskellä ja miettiä miten toimia, jotta voimme olla Great Place To Work?

Tässä juhlimme toista sijaa Suomen Parhaat Työpaikat-kilpailussa. Meidän hienot hatut oli päiväkotilapset valmistaneet meille, vastineeksi he sai meiltä yllätyskassin.

Nooga Together-miksi?

Tilitoimistoala on haastava ja silloin vastapaino on tärkeää. Pandemia ja Noogan henkilökunnan määrän kasvu lyhyessä ajassa myötävaikuttavat siihen, että on tarvetta panostaa henkilökuntaan. Henkilökunta joka viihtyy yhdessä ja ovat tyytyväisiä, jaksavat paremmin ja palvelevat asiakkaita paremmin.

Nooga-tiimi Tyky-päivänä Glasbruketilla Uudessakaarlepyyssä. Pitkän etätyö jakson jälkeen oli hauskaa saada taas kokoontua. Oli aurinkoinen ja hauska päivä, jossa oli paljon liikuntaa, hyvää ruokaa ja hauskaa ohjelmaa.

Koko yrityksen yhteisten TYKY-päivien ja joulujuhlien lisäksi olemme panostaneet toimistokohtaisiin ulkoaktiviteetteihin, virtuaalisiin haasteisiin ja kilpailuihin ja pieneen ekstraan arjessa.

Written by: Linda Granberg – HR Specialist