Nooga

Nooga stöder Project Liv via ett årsmedlemskap

04.06.2020

”Vi vet att det lilla kan göra mycket. Barn ska få vara barn, även i de svåraste stunderna.”

Så står det på Project Livs hemsida och det tycker vi också på Nooga. Vi på Nooga har följt Project Liv och det fina arbete de inom föreningen gör för att skapa mera glädje i vardagen för långtidssjuka barn och deras familjer. Via sociala media har vi fått se långtidssjuka barn och deras familjer åka på drömresa, pysselkit delas ut till barn på sjukhus och flitiga fingrar sy vackra tygtaxar bland annat till ambulanserna. Stegvis har man börjat stöta på Project Liv allt oftare. På mössorna folk bär, i väntrummen på sjukhus och inte minst i vackra foton på små Liv-hjältar i riktig hjältemundering.

Det kan konstateras, att Project Liv har engagerat både privatpersoner, företag och t.om. barn att hjälpa andra. Och det behövs.

Bland Noogas personal finns också personlig erfarenhet av att få ta emot både drömresa och andra guldkanter i vardagen. Och just ordet ”Guld” är väl kanske det rätta för att beskriva det. 

”För oss kom Project Liv resan att bli en vändpunkt som gjorde att vi vågade planera något roligt igen efter att ett av barnen varit allvarligt sjukt en lång tid. Jag blir varm inombords av bara tanken på spaweekenden med flyg. Men nästan lika varmt minns jag när vi fick sätta oss vid färdigt dukat bord med varma bullar, kaffe och tända ljus vid Project Livs kontor och se glädjen i barnens och även de egna ögonen när resan presenterades. Senare har vi också fått ta del av guldkanter, såsom besök av Jakobstads lucia i decembermörkret till det egna hemmet och färdigt ordnat barnkalas för en 7-åring.” hälsar en anställd på Nooga.

Nooga ville också dra sitt strå till stacken för att stöda Project liv i arbetet att ge långtidssjuka barn och deras familjer en guldkant i vardagen. Vi har valt att stöda Project Liv via ett årsmedlemskap.

I det aktuella läget kändes det mera aktuellt än förr i och med att coronaviruset har gjort det kämpigt på många sätt. Å ena sidan är det kämpigare för långtidssjuka barn och deras familjer och å andra sidan är det svårare att få stöd just för att det är knepigt ekonomiskt i både privathushåll och företag för tillfället.

Alla har, åtminstone delvis, fått känna på hur det är att leva socialt isolerad under den gångna våren. I många familjer och särskilt i familjer med långtidssjuka barn är detta vardag när infektionskänslighet t.ex. under cancerbehandlingar eller av andra orsaker gör att varje möte med andra människor är övervägt. Coronasituationen har förvärrat situationen ytterligare. För tillfället finns det ännu flera i behov av guldkant i vardagen. För många familjer med långtidssjuka barn fortsätter restriktionerna och barnen kan inte gå till skola och dagis trots att samhället gradvis öppnar upp igen. Och när man inte får gå till skolan kan det vara guld värt att få en present av Project Liv, t.ex. som en Sune film i paket i postlådan.

KOM med och gör en skillnad ni också. En stor skillnad kan göras med ett klick på denna länk:

https://www.projectliv.fi/sv/olika-stoedformer/115-arsmedlemskap.html

eller genom att kontakta Nina Brännkärr-Friberg, tel. 040 5860104 eller e-post: nina@projectliv.fi

Trevlig sommar önskar vi på Nooga!