Nooga

Nooga tukee Project Liv:iä vuosijäsenyyden muodossa

04.06.2020

”Tiedämme, että pienetkin asiat voivat olla hyvin merkityksellisiä. Lasten täytyy saada olla lapsia vaikeimmissakin tilanteissa.”

Näin lukee Project Liv:in kotisivulla ja tätä mieltä me olemme myös Noogalla. Olemme myös Noogalla saaneet seurata sitä arvokasta työtä, jota Project Liv tekee luodakseen enemmän iloa pitkäaikaissairaiden lasten ja heidän perheidensä arkeen. Sosiaalisen median kautta olemme nähneet pitkäaikaissairaiden lasten ja heidän perheidensä unelmamatkojen toteutuvan, askartelupakkauksia jaettavan sairaalassa oleville lapsille ja näppärien käsien ompelevan kangaskoiria muun muassa ambulansseihin. Vähitellen Project Liv-kohtaamisia on tullut yhä useammin. Project Liv näkyy ihmisten pipoissa, sairaaloiden odotushuoneissa, eikä vähiten kauniissa kuvissa pienistä Liv-sankareista sankaripuvuissa.

On todettava, että Project Liv on innostanut sekä yksityishenkilöitä, yrityksiä ja jopa lapsia auttamaan toisia. Apu on tarpeen!

Noogan henkilökunnan keskuudessa on myös kokemusta unelmamatkan ja muiden arjen kultareunuksien vastaanotosta. ”Kullan arvoisiksi” kokemuksia voikin kuvata.

”Meille Project Liv matkasta tuli käännekohta, jonka jälkeen uskalsimme taas suunnitella jotain hauskaa lapsen vakavan sairauden jälkeen. Muisto kylpylälomasta, jonne suuntasimme lentokoneella, lämmittää sydäntä. Lämmöllä muistan myös, kun saimme istua katetun pöydän ääreen Project Livin toimistolla. Kynttilöiden valossa saimme juoda kahvia ja nauttia lämpimistä pullista ja nähdä ilon sekä lasten, että myös omissa silmissä kun unelmamatka esiteltiin meille. Myös myöhemmin arkemme on saanut kultareunuksen. Pietarsaaren Lucia vieraili meillä kotona keskellä joulukuun pimeyttä ja 7-vuotias sai iloita Project-Liv synttäreistä”, Noogan työntekijä kertoo.

Nooga halusi auttaa Project Liv:iä heidän työssään pitkäaikaissairaiden lasten ja heidän perheidensä hyväksi. Päätimme tukea Project Liv:iä vuosijäsenyyden muodossa.

Vallitsevissa olosuhteissa se tuntui ajankohtaisemmalta kuin aikaisemmin koska koronavirus on hankaloittanut asioita paljon. Pitkäaikaissairaiden lasten ja heidän perheidensä tilanne on monesti entistä hankalampi. Sen lisäksi taloudellisen tuen saaminen on entistä vaikeampaa, kun taloudellinen tilanne sekä yksityistalouksissa että yrityksissä on tavallista vaikeampi tällä hetkellä.

Kaikki ovat, ainakin osittain, saaneet kokeilla sosiaalisesti eristäytynyttä elämää kuluneen kevään aikana. Monessa perheessä, jossa on pitkäaikaissairas lapsi, tämä on arkipäivää. Kun infektioherkkyys esimerkiksi syövän takia tai muusta syystä aiheuttaa sen, että jokaista sosiaalista tapaamista muiden kanssa tulee harkita. Koronavirus on vaikeuttanut tilannetta entisestään. Tällä hetkellä yhä useampi kaipaa kultareunusta arkeensa. Monessa perheessä, jossa on pitkäaikaissairaslapsi, rajoitukset jatkuvat eivätkä lapset voi palata kouluun tai päiväkotiin, vaikka yhteiskunta yleisesti avautuu vähitellen uudestaan. Kun ei saa palata kouluun, on kullan arvoista saada lahja Project Liv:iltä, esimerkiksi Sune-elokuva omaan postilaatikkoon.

Tulkaa mukaan tekemään hyvää! Klikkaamalla tätä linkkiä voitte auttaa suuresti:

https://www.projectliv.fi/fi/erilaiset-tukimuodot/115-arsmedlemskap.html

Tai ottamalla yhteyttä Nina Brännkärr-Fribergiin, puhelimitse 040 5860104 tai sähköpostitse: nina@projectliv.fi

Me Noogalla toivotamme teille hyvää kesää!