Bokföring, Ekonomiförvaltning, Nooga, Nooga Consulting, Nooga Systems, Pressmeddelande

Nooga förvärvar Esboföretaget Tilivara Oy:s verksamhet som ett led i tillväxtstrategin

01.11.2021

Nooga Oy Ab, som grundades i slutet av 2016 i Jakobstad, fortsätter satsa på tillväxt. Genom förvärvet av Tilivara Oy:s bokförings- och löneräkningsverksamhet i Esbo förstärks Noogas position i huvudstadsregionen. Nooga har sedan tidigare också kontor i
Helsingfors.

Tilivara Oy är en digital bokföringsbyrå, som grundades 2014 i Esbo. Tilivara erbjuder ekonomiförvaltnings- och ekonomistyrningstjänster och har en trogen kundkrets från olika branscher.

– Det känns väldigt inspirerande och givande att tillsammans med Nooga kunna vara med och fortsätta hjälpa företagen, säger Reija Kyläkallio, Tilivaras VD och grundare. Reija Kyläkallio fortsätter aktivt att jobba med kunderna.

– Förvärvet av Tilivara är ett viktigt steg i vår tillväxtstrategi, som bygger på både organisk tillväxt och företagsförvärv. Tidigare i år köpte Nooga Dama Consultings verksamhet i Närpes och förvärvet av Tilivara är vårt andra förvärv under 2021, säger Noogas styrelseordförande Dan Liljeqvist.

– Ända sedan Nooga grundades 2016 har vi jobbat målmedvetet för att skapa en arbetsplats där alla trivs. Nooga fick en andra plats i klassen för småföretag när Finlands Bästa Arbetsplatser 2021 publicerades på våren. Kundnöjdhet och personaltrivsel är viktiga värden för både Tilivara och Nooga och till dessa delar matchar våra företagskulturer varandra, berättar Noogas VD Monika Ahlskog.

”Kundnöjdhet och personaltrivsel är viktiga värden för både Tilivara och Nooga och till dessa delar matchar våra företagskulturer varandra” Noogas VD Monika Ahlskog.

Monika Ahlskog, VD

Överföringen av Tilivaras verksamhet till Nooga är smidig och förvärvet föranleder inga förändringar ur kundernas synvinkel. Tilivara jobbar redan digitalt och i samma system som Nooga. Vi ser nu framemot att fortsätta resan tillsammans med Tilivara och hela Nooga team, sammanfattar Monika Ahlskog.