Referenssit

Laskutusta täydellä vauhdilla – Nordic Rakennus Oy

02.10.2021

Työskentely paperilaskujen parissa vei liian kauan aikaa, minkä vuoksi Nordic Rakennus Oy päätti investoida taloushallintonsa digitalisointiin. Netvisor -työkalu on osoittautunut hyödyllisemmäksi kuin yritys osasi toivoa. Lisäksi tuntuu turvalliselta tehdä yhteistyötä kumppanin kanssa, jolla on sekä osaamista että asiantuntemusta talousasioista.

Kun on useita suuria rakennushankkeita meneillään samanaikaisesti, on myös useita nopeasti moneen suuntaan liikkuvia laskuja. Nordic Rakennus toteuttaa rakennusprojekteja sekä julkiselle sektorille että teollisuudelle pääasiassa Kokkolan ja Vaasan seuduilla.

Viime aikoina yhtiö on rakentanut maailman suurimman maalaamon moderniin veneenrakennukseen keskittyvälle Nautor Swanille ja rakentanut vanhaan museosuojatulla julkisivulla olevaan latoon kaikki KWH:n kokoustilat, jotka pitävät sisällään kokoushuoneita ja saunaosaston.

– Kaikista mielenkiintoisinta on selvittää, mitä asiakkaat tarvitsevat ja löytää juuri heille oikea ratkaisu. Rakennamme erilaisille toimialoille, joilla on täysin erilaiset tarpeet. Se on luovaa työtä ja siinä oppii paljon, sanoo Samuel Hjulfors, Nordic Rakennus Oy:n operatiivinen johtaja Pietarsaaressa.

Projektinjohtaminen on se, minkä parissa Nordic Rakennus Oy kamppailee tällä hetkellä eniten. 30 työntekijää, joista 6 on rakennusinsinöörejä, 4 tiiminjohtajaa ja loput rakentajia. Samuel Hjulforsin tehtävänä on koordinoida projekteja.

– Suurin haasteemme tällä hetkellä on saavuttaa johdonmukaisuutta tilauskannassa ja löytää tasaisuutta projekteihin ja ymmärtää että teemme tarpeeksi. Olemme rekrytoineet lahjakkaita projektipäälliköitä, joten kaikki on hyvin nyt, mutta tulemme tarvitsemaan heitä lisää.

Nordic Rakennus Oy edustaa rehellisyyttä ja suoraviivaisuutta, ja asiakkaat arvostavat sitä. Mitä enemmän yhtiö rakentaa, sitä enemmän tulee laskuja, jotka jonkun on tarkistettava ja käytävä läpi. Ja me kaikki tiedämme, mitä tapahtuu kun joku tekee jotain. Yleensä ei mitään.

– Aiemmin saimme laskut kirjekuorissa ja 14 päivän maksuaikaa oli vaikeaa seurata. Osa-aikaisella laskutuksella siitä tuli sietämätöntä. Pidimme huolta laskujen tarkastamisesta ja siitä, että ne vastasivat tosiasiallisesti ostamaamme summaa ja menetimme siinä varmasti rahaa.

Noogan avulla Nordic Rakennus digitalisoi taloushallinnon vuonna 2017 ja nykyään laskut liikkuvat nopeasti.

– Laskut siirtyvät suoraan oikean henkilön tarkistettavaksi, mikä tarkoittaa myös sitä, että saamme lähetettyä laskut nopeammin asiakkaillemme. Lisäksi olemme huomanneet, että Netvisor -työkalu on paljon hyödyllisempi kuin ensin ajattelimme. Voimme käyttää sitä esimerkiksi projektinhallintaan. Digitalisoinnin ansiosta Samuel ja hänen kollegansa ovat nyt jatkuvasti tietoisia siitä, kuinka yritys toimii ja miten sillä menee.

– Nykyään kaikista luvuista on mustaa valkoisella. Ennen pystyimme elämään toivossa ainakin hetken, sanoo Samuel ja hymyilee.

Rakennusteollisuudessa on paljon seurattavaa ja Samuel uskoo, että on turvallista luovuttaa talouden hallinta ulkopuoliselle kumppanille.

– Yhdelle henkilölle on luultavasti haastavaa hallita kaikkea ja pysyä ajan tasalla. Nooga ilmoittaa meille etukäteen, kun on tulossa meihin vaikuttavia muutoksia. Esimerkiksi uusista säännöistä palkan ennakkomaksuun liittyen. Tuntuu turvalliselta tietää, että meiltä ei mene ohi mitään taloushallinnon puolella.


Laske, mitä sähköinen kirjanpito maksaa yrityksellesi

Vaihda paperittomaan kirjanpitoon!


Tarjous uusille asiakkaille: Netvisor ilmaiseksi 3 kk

Etu kattaa Netvisor Core ja Professional pakettien kuukausimaksut ja palvelun avausmaksun.