Nooga Consulting, Pressmeddelande

Nooga förvärvar A-Zetas konsultverksamhet

12.12.2018

Pressmeddelande
Jakobstad, 12 december 2018

Från och med årsskiftet tar Nooga över A-Zetas konsultverksamhet. Nooga erbjuder sedan tidigare digitala bokföringstjänster och har nyligen grundat dotterbolaget Nooga Systems som integrerar ekonomisystem. Konsultverksamheten Nooga Consulting blir Noogas tredje ben, i form av strategikonsultering och förändringsledning.

– Nooga är inne i en stark tillväxtfas och det här är ett naturligt steg i den strategiska tillväxtriktning som vi har valt. Konsultverksamheten är ett viktigt komplement i den helhet som vi bygger för att stödja våra kunder på bred basis, säger Noogas styrelseordförande Stefan Kapténs.

I och med att konsultverksamheten går över till Nooga förstärks Noogas personal med ytterligare tre personer, bland annat en av A-Zetas grundare Anders Finne, som blir senior consultant på Nooga Consulting.

A-Zeta och Nooga har delvis haft en gemensam ägarbas och samarbetet mellan de två företagen har redan tidigare varit tätt. Att konsultverksamheten nu går över till Nooga är därför en naturlig utveckling.

– Det motsvarar våra kunders behov att ha ekonomistyrning, systemintegrering och konsultering under samma tak. A-Zetas motto har varit att hjälpa kunderna att lyckas, och den mentaliteten tar vi givetvis med oss in i detta, säger Anders Finne.

Övrig personal som flyttar över till Nooga Consulting från A-Zeta är Katja Luomaranta och Joel Anderssén. I och med förvärvet öppnar Nooga nu kontor i Vasa. A-Zeta grundades år 2015 och har förutom konsultverksamheten även chefsrekrytering och chefsutvärdering, vilket nu blir företagets kärnverksamhet.

– Tack vare Nooga Consulting blir Nooga nu ett mer heltäckande stöd för företag och företagare, med ekonomistyrning, systemintegrering och konsultering i ett välfungerande tjänstepaket, säger Stefan Kapténs.

Tilläggsuppgifter:

Stefan Kapténs
Styrelseordförande, Nooga Oy Ab
+358 44 449 40 24

Monika Ahlskog
verkställande direktör, Nooga Oy Ab
+358 50 4147 120
monika.ahlskog@nooga.fi

Anders Finne
Senior Consultat, Nooga Oy Ab
+358 40 167 9061
anders.finne@a-zeta.com