Nooga Systems, Taloushallinto

Sähköinen tilitoimisto Nooga hyödyntää tekoälyä taloushallinnossa

16.10.2020

Sähköinen taloushallinto, tai oikeastaan taloushallinnon sähköistäminen, on ollut trendi jo kauan. Olemme keskustelleet paperittomasta taloushallinnosta ja prosessien automatisoinnista. Vähitellen näemme ne lukuisat edut, jotka sähköinen työskentely tuo mukanaan. Olemme saavuttaneet pisteen, jossa lupaukset ja toivomukset automatisoinnista ja tehostamisesta lopulta toteutuvat. Sähköisten järjestelmien kehitys, teknologiset alustat ja avoimet käyttöliittymät mahdollistavat tiedonsiirron, jonka ansiosta tämä kehitys on mahdollista. Tekoäly (AI) on parantanut mahdollisuutta automatisoida haastavampiakin tehtäviä.

Tekoäly eli keinoäly on tietokoneohjelmien tai robottien kyky jäljitellä ihmisten luontaista älykkyyttä ja erityisesti kognitiivisia kykyjä kuten kykyä oppia aikaisemmista kokemuksista, ymmärtää luonnollista kieltä, ongelmanratkaisua, toimintojen sekvenssien suunnittelua ja kykyä yleistämiseen. (Lähde: Wikipedia)

Sähköinen tilitoimisto – mitä hyötyjä se tuo yrityksellesi?

  • voit työskennellä missä tahansa – voit hoitaa laskutuksen, ostolaskut ja maksut siellä missä sinulle sopii
  • vältät hukattujen kuittien sekä paperilaskujen käsittelyn aiheuttaman vaivan
  • voit käyttää aikasi lisäarvoa tuottavaan työhön
  • saat reaaliaikaiset raportit
  • saat parempaa ja luotettavampaa tietoa nopean päätöksenteon tueksi

Noogalla tavoittelemme jatkuvia parannuksia ja haluamme hyödyntää uusinta teknologiaa sekä markkinoiden älykkäimpiä työkaluja. Tiliöinneissä hyödynnämme luomiamme automaatiosääntöjä. Tämä vaatii pätevyyttä ja ohjelmiston ymmärrystä. Yhteistyökumppaniemme Netvisor ja Fabric AI:n ansiosta voimme nyt hyödyntää tekoälyä myös taloushallinnossa. Haluamme nostaa taloushallinnon sähköistämisen uudelle tasolle: haluamme sähköiset JA älykkäät järjestelmät.

Tekoäly taloushallinnossa: Sähköinen tilitoimisto Nooga hyödyntää tekoälyä taloushallinnossa

Ostolaskujen tiliöinti tekoälyn avulla

Kun tekoälyä käytetään taloushallintojärjestelmässä, ohjelma oppii ehdottamaan tiliä ja kustannuspaikkaa aikaisempien ostolaskujen ja tiliöintien perusteella. Tekoälyn avulla tehtävät tiliöinnit mahdollistuvat Netvisorissa syksyn aikana. Tämä mahdollisuus koskee kuitenkin vain verkkolaskuja. Automaattinen tiliöinti ei siis onnistu skannattujen tai pdf-muodossa olevien laskujen osalta. Fabric AI -työkalun avulla automaattista tiliöintiä voi hyödyntää myös skannattujen laskujen käsittelyssä. Fabric AI toimii Netvisorin lisäksi myös muiden taloushallintojärjestelmien kanssa ja on siksi hyvä vaihtoehto myös niille yrityksille, joilla on käytössä jokin muu taloushallintojärjestelmä.

Sähköinen taloushallinto säästää aikaa ja rahaa

Ensimmäinen askel sähköiseen taloushallintoon on siirtyminen pois papereista, mutta sen ei pitäisi jäädä siihen. Kun valtaosa yrityksen ostolaskuista prosessoidaan automaattisesti ilman manuaalista työtä, säästetään aikaa pitkällä aikavälillä. 

Ajan säästämisen lisäksi voi säästää myös transaktiokuluissa. On huomattavasti edullisempaa käsitellä verkkolaskuja kuin skannattuja paperilaskuja. Vaikka yritykset käyttävät sähköistä järjestelmää, suuri osa laskuista tulee vielä skannattuina paperilaskuina, joten kuukausittaiset transaktiokulut ovat turhan suuret. Yritykset voivat 1.4.2020 alkaen uuden lakimuutoksen myötä vaatia toimittajilta verkkolaskuja ja sitä tulisi hyödyntää automatisoinnin mahdollistamiseksi.

Haluatko olla ajan tasalla taloudesta – valitse sähköinen tilitoimisto

Viekö sähköistyminen ja tekoäly ihmisen työn? Vastaus on ”ei”, mutta toimenkuva voi muuttua. Tarvitsemme ihmisten työpanosta jatkossakin. Tarvitsemme jatkossakin henkilöitä, jotka ymmärtävät järjestelmiä, tuntevat lait ja säännöt ja osaavat tulkita ja analysoida tuloksia ja raportteja. Tarvitsemme jonkun tekemään ja hyväksymään tilauksia ja laskuja. Erityisesti alkuun on tärkeää, että joku tarkistaa tiliöintien, summien ja alv: in menevän oikein. Ohjelma oppii ja silloin on todella tärkeää, että se oppii oikein eikä väärin. On tärkeää, että yhteistyö ostajien ja toimittajien välillä toimii hyvin. Toimittajien tulee merkitä oikea kustannuspaikka oikeaan kenttään, jotta ohjelma osaa ehdottaa oikeaa tiliä ja kustannuspaikkaa. Tietojen tulee olla oikein heti alusta. Huono data antaa huonon output: in, joka voi johtaa väärään tiliöintiin. Sähköisen järjestelmän käyttöönotossa ja käytössä tarvitaan asiantuntijoiden apua. Sähköinen tilitoimisto ja pätevät taloushallinnon asiantuntijat voivat auttaa sinua olemaan paremmin ajan tasalla taloudestasi.

On ilo palvella asiakkaitamme moderneilla ja sujuvilla ratkaisuilla!

Kun taloushallinto on sähköistä ja automaattista, pääset eroon useista aikaa vievistä manuaalisista työvaiheista. Autamme mielellämme yrityksesi taloushallinnon digitalisoinnissa ja automatisoinnissa tehdäksemme työpäivistäsi sujuvampia. Ota yhteyttä niin kerromme lisää automatisointiratkaisuistamme!

Ota yhteyttä:
Monika Ahlskog
monika.ahlskog@nooga.fi
+358 50 4147 120

Written by: Monika Ahlskog


Tarjous uusille asiakkaille: Netvisor ilmaiseksi 3 kk

Etu kattaa Netvisor Core ja Professional pakettien kuukausimaksut ja palvelun avausmaksun.