Kirjanpito

Uusi verkkolaskulaki astuu voimaan 1.4.2020

25.02.2020

Kevään aikana otetaan tärkeä askel digitaalisen taloushallinnon saavuttamiseksi, kun uusi verkkolaskulaki astuu voimaan 1.4.2020. Verkkolaskulaki on osa EU:n verkkolaskudirektiiviä, jonka tavoitteena on helpottaa kaupankäyntiä valtion rajojen yli ja ohjata laskutusta sähköiseen muotoon.

Kirjepostituksen hinnat ovat nousseet viime vuosina, ja kirjeiden toimituksissa on esiintynyt viiveitä. Verkkolaskutus mahdollistaa myyntilaskujen nopeamman toimituksen asiakkaille ja verkkolasku on perinteistä paperilaskua halvempi, sillä paperilaskun lähettämiseen liittyy paljon erilaisia kuluja.

Uuden lain myötä yrityksillä on oikeus saada pyynnöstä verkkolasku toiselta yritykseltä ja yrityksellä on oikeus jättää lasku maksamatta, jos toimittajayritys ei pyynnöstä huolimatta lähetä laskua sähköisessä muodossa (verkkolaskuna).

1.4.2020 alkaen Suomen valtio vastaanottaa vain verkkolaskuja ja on todennäköistä, että suuret yritykset tulevat vaatimaan kaikilta toimittajiltaan verkkolaskuja. Ainoastaan kuluttajakauppaa tekeviin yrityksiin verkkolaskulaki ei vaikuta, koska laki ei koske yksityishenkilöitä. Laki ei myöskään vaikuta pieniin yrityksiin, joiden liikevaihto on alle 10 000 euroa vuodessa.

Huomion arvoista on, että pdf-muodossa sähköpostin välityksellä lähetetty lasku ei täytä sähköisen laskun määritelmää. Laki edellyttää, että laskun on täytettävä eurooppalaisen standardin vaatimukset.

Mikäli teillä on verkkolaskutus käytössä verkkolaskulaki ei vaadi yritykseltänne toimenpiteitä. Esimerkiksi Netvisorissa tai Procountorissa tehdyt verkkolaskut täyttävät lain edellyttämät vaatimukset. Jos yrityksenne ei vielä ole ottanut verkkolaskutusta käyttöön, nyt on oikea aika toimia.

Ottakaa yhteyttä niin suurissa kuin pienissäkin asioissa. Me olemme täällä Teitä varten.

Tarjous uusille asiakkaille: Netvisor ilmaiseksi 3 kk

Etu kattaa Netvisor Core ja Professional pakettien kuukausimaksut ja palvelun avausmaksun.