Bokföring, E-handel, Ekonomiförvaltning, Kirjanpito, Taloushallinto, Uncategorized @fi

Nooga – taloudellinen kumppani sähköisen kaupankäynnin alalle

26.03.2024

Mikä on sähköinen kaupankäynti?

Sähköisellä kaupankäynnillä tarkoitetaan prosessia, jossa tuotteita tai palveluita ostetaan ja myydään sähköisesti internetin kautta, riippumatta siitä, maksetaanko lasku myöhemmin vai suoritetaanko ostokset suoraan verkkopankissa, luottokortilla, sähköisellä maksulla tai vastaavilla tavoilla. Viime vuosikymmeninä tämä kauppatapa on kasvanut valtavasti ja se on monin paikoin korvannut perinteisen fyysisissä kaupoissa tapahtuvan kaupan.

Sähköisen kaupankäynnin edut yrityksille

Nykyään on äärimmäisen helppoa perustaa sähköisen kaupankäynnin yritys. Verkkokaupan avulla yritys voi tavoittaa globaalisti ilman rajoituksia, lisäksi sähköinen kaupankäynti on aina avoinna. E-kommerssi säästää kustannuksia, koska yrityksellä ei ole vuokria, vähäiset henkilöstökustannukset ja alhaiset kiinteät käyttökustannukset. Elektronisten online-työkalujen ja kolmannen osapuolen toimittajien avulla varastonhallinta voidaan automatisoida helpommin. Verkkokauppiaat voivat kerätä käyttäjätietoja ja kohdentaa markkinointia näiden tietojen perusteella.

Verkkokaupan haasteet

Verkkokaupan haasteet ovat, että kuluttajat voivat helposti vertailla tuotteita ja hintoja eri verkkokauppojen välillä. Tämä tarkoittaa, että yrittäjien on päivitettävä sivustojaan riittävän usein ja löydettävä uusia tapoja luoda lisäarvoa asiakkailleen. Yksi tapa on varmistaa, että toimitukset, palautukset ja maksut sujuvat mahdollisimman sujuvasti.

Noogan kokonaisratkaisut verkkokauppaan:

Noogalla on asiantuntijatiimi, joka työskentelee verkkokaupan alalla toimivien yritysten kanssa eri osa-alueilla. Me Noogalla voimme auttaa rakentamaan hyviä raportointijärjestelmiä, joissa on avainlukuja, joita sinä asiakkaana haluat seurata. Ymmärrämme, miten verkkokauppa toimii, ja voimme tarjota erilaisia järjestelmäratkaisuja digitalisaation ja tehokkuuden edistämiseksi.

Kirjanpito ja verotus


Eri maiden arvonlisäverokäytäntöjä on pidettävä silmällä kirjanpidossa, kuka myy ja kuka ostaa? Onko kyseessä tavaroiden tai palvelujen myynti vai osto? Kuuluuko myynti tai hankinta Suomen vai jonkin muun maan arvonlisäverolainsäädännön piiriin? Onko liiketoimi verollinen vai veroton?

Nooga tarjoaa tukea näissä kysymyksissä ja myös sujuvaa ja tehokasta kirjanpitoa verkkokaupan transaktioille.

Järjestelmät, integraatiot ja tekninen neuvonta


Verkkokaupassa eri alustojen valikoima on suuri, ja oikean alustan löytäminen voi olla vaikeaa. Pitäisikö valita erilaisia vuokraratkaisuja, avointa lähdekoodia vai itse kehitetty ratkaisu? Tarjoamme sinulle asiakkaana räätälöityjä ratkaisuja yrityksesi tai tuotetyyppisi mukaan.


Liiketoiminta ja kannattavuus

Verkkokauppayrittäjät myyvät tuotteita ja/tai palveluja verkossa, ja markkina-alue on usein laaja. Liiketoiminnan kannattavuuden maksimoimiseksi voimme auttaa sinua tuottamaan seurantaraportteja oman verkkoalustasi tiedoista.

Nooga voi olla tukesi taloushallinnon palveluissa, voimme tarjota järjestelmäratkaisuja, neuvontapalveluja ja tukea yrityksen prosessien kehittämisessä.

Ota yhteyttäniin kerromme lisää!

Let´s focus on your mission – We are your key partner.