Tapahtumat

Tulokset: Vitosen voittajat

04.11.2021

Yrittäjyyshenkinen kilpailu viidesluokkalaisille.

Tulokset TOP 10

1 Sipoonlahden koulu, 5F
2 Ahvenisjärven koulu, 5B
3 Helsingin Suomalainen Yhteiskoulu, 5B
4 Helsingin Suomalainen Yhteiskoulu, 5C
5 Oulu International school, 5A

6 Helsingin Suomalainen Yhteiskoulu, 5D
7 Korpilahden yhtenäiskoulu, 5B
8 Pojo kyrkoby skola, 5
9 Viherlaakson koulu, 5S
10 Joentaankuolu, 5

5 parasta luokkaa pääsee finaaliin

Taustaa

Nooga on 5 vuotta sitten perustettu asiantuntijayritys, joka tarjoaa taloushallintopalveluita, talousohjausta, liiketoiminnan kehittämistä ja liiketoiminnassa tarvittavia järjestelmäpalveluita. Juhlavuotemme kunniaksi haluamme järjestää hauskan ja kaikkia viidesluokkalaisia osallistavan valtakunnallisen kilpailun. Korona-aika on ollut pitkä ja vähentänyt sosiaalisia kontakteja. Yhteiskunnan avautuessa haluamme tarjota palkinnon, joka mahdollistaa iloisen tekemisen yhdessä.

Kilpailun aihealueet mukailevat 5. luokan opetusohjelmaa ja mukana on kysymyksiä historiasta, matematiikasta ja ympäristöopista. Lisäksi haluamme sivuta jo tässä vaiheessa 6. luokan yhteiskuntaopin aiheita ja olemme valinneet mukaan kysymyksiä myös yrittäjyydestä, johtajuudesta ja hyvinvoivasta työyhteisöstä.

Monivalintakysymyksiä on yhteensä 24 kappaletta ja niiden laadukkuus ja taso on varmistettu kahden virassa olevan rehtorin toimesta.  

Kilpailun kulku

Kilpailukysymyksiin vastataan Forms-lomakkeella verkossa. Kaikissa kysymyksissä on neljä vastausvaihtoehtoa, joista vain yksi on oikea. Paremmuusjärjestys ratkeaa kahden tekijän perusteella. Ensimmäinen kriteeri on oikeiden vastauksien lukumäärä ja toisena kriteerinä on aika. Näin ollen parhaimmassa suorituksessa ovat kaikki vastaukset oikein ja lopputulokseen on päästy nopeimmassa ajassa. Aika käynnistyy, kun linkki avataan, joten on ensiarvoisen tärkeää, että oppilaat tietävät tämän. Ensimmäiseksi kysytään koulun nimi, luokka, etunimi ja sukunimi. Jo näiden täyttäminen kuuluu kilpailuaikaan, joten oppilaiden tulisi siirtyä näiden tietojen täyttämisen jälkeen mahdollisimman nopeasti kilpailukysymyksiin. Vastaajan taustatietoja ei kuitenkaan saa missään nimessä ohittaa, koska tällöin tulosta ei voida hyväksyä.

Jokainen oppilas osallistuu kilpailuun henkilökohtaisesti, mutta finaalipaikat jaetaan luokittain. Riittää siis, että yksi oppilas luokasta pärjää, niin koko luokka pääsee finaaliin. Yksittäisten oppilaiden suorituksia ei julkaista.

Kilpailuun voi osallistua kaikilla internetselainta tukevilla laitteilla, kuten älypuhelimella, tabletilla tai tietokoneella. Aikaa tulisi varata arviomme mukaan ainakin yhden oppitunnin verran, jotta ohjeet ehditään käymään huolellisesti läpi ja vastaamiseen jää riittävästi aikaa. 

Finaali

Kilpailun perusteella finaaliin valitaan viisi parasta luokkaa. Finaaliin päässeet luokat laativat minuutin videon aiheesta sähköinen taloushallinto. Finaaliin päässeille luokille toimitetaan Noogalta rekvisiittamateriaalia ja tarkemmat ohjeet videoita varten. Jos videossa näkyy henkilöitä, niin näihin on pyydettävä huoltajan/huoltajien suostumus. Kaikki finaaliin päässeet luokat palkitaan.

Tärkeät päivämäärät

 • Opettaja voi ilmoittaa luokkansa kilpailuun 26.11.2021 klo 17 saakka osoitteessa https://forms.office.com/r/jdcVxL1d9x
 • Kilpailupäivä 3.12.2021
  • Kilpailulomakkeen osoite toimitetaan opettajalle 2.12. mennessä
  • Kilpailulomake on avoinna 3.12. klo 8-14
 • Finaaliin päässeet vahvistetaan viimeistään 10.12.2021
 • Finaalivideo pitää olla toimitettuna 28.1.2022 klo 17 mennessä
 • Sijoittuminen julkaistaan 4.2.2022 mennessä

Palkinnot

1.palkinto

Päivä luokan valitsemassa Suomessa sijaitsevassa huvipuistossa. Palkintoon sisältyvät kuljetukset ja sisäänpääsyliput oppilaille sekä pakolliselle määrälle koulun henkilökuntaa.

2.palkinto 

300 euron GoGiftin SuperLahjakortti, jonka luokka voi käyttää haluamallaan tavalla.

3.palkinto

100 euron GoGiftin SuperLahjakortti, jonka luokka voi käyttää haluamallaan tavalla.

4.palkinto

100 euron GoGiftin SuperLahjakortti, jonka luokka voi käyttää haluamallaan tavalla.

5.palkinto

100 euron GoGiftin SuperLahjakortti, jonka luokka voi käyttää haluamallaan tavalla.

Viestintä

 • Kymmenen parasta luokkaa  ja finaaliin päässeet luokat julkaistaan 10.12.2021 mennessä Noogan kotisivulla, www.nooga.fi ja sosiaalisen median kanavissa. Myös luokanopettajalle ilmoitetaan.  
 • Finaaliin päässeiden luokkien videot ja sijoittuminen kilpailussa julkaistaan 4.2.2022 mennessä Noogan kotisivulla, www.nooga.fi ja sosiaalisen median kanavissa. Myös luokanopettajalle ilmoitetaan.
 • Raatina kilpailussa toimii Noogan henkilökunta
 • Kysymykset info@nooga.fi
  • Huomioittehan, että vastausaika saattaa olla pitkä johtuen kilpailun valtakunnallisuudesta. Suosittelemme, että esitätte mahdolliset kysymykset hyvissä ajoin ennen kilpailua. Kilpailupäivänä kysymyksiin voi olla mahdotonta saada pikaista vastausta

Pidätämme oikeuden muutoksiin

Kuvat: https://www.unsplash.com