Bokföring, Ekonomiförvaltning, Kirjanpito, Nooga, Taloushallinto

Päivä työharjoittelijana Noogalla

10.11.2021

Centria -ammattikorkeakoulu tarjoaa mahdollisuutta päivittää omaa osaamista digitaalisen liiketalouden muuntokoulutuksen avulla, aikaisemman korkeakoulututkinnon suorittaneille. Tule mukaan seuraamaan minkälainen oli syksyinen tiistai -päivä työharjoittelijana Noogalla!

Centria -ammattikorkeakoulu tarjoaa mahdollisuutta päivittää omaa osaamista digitaalisen liiketalouden muuntokoulutuksen avulla, aikaisemman korkeakoulututkinnon suorittaneille. Itse olen 2010 valmistunut Tradenomiksi ja koin, että kaipasin uusia haasteita työuralleni. Mahdollisuudesta innostuneena lähdin mukaan muuntokoulutukseen, jossa painotin opiskeluissani digitaalisen liiketalouden lisäksi vahvasti taloushallinnon aiheita. Tästä syystä harjoittelu Noogalla sopi tutkintoon varsin hyvin. Kokonaisuudessa vietän aikaa Noogalla, Kokkolan -toimistolla noin kolmen kuukauden ajan. Nyt ajattelin raottaa arkeani Noogalla yhden työpäivän verran.

Kl. 8 – 10

Aamu alkoi tuulisena ja kylmänä. Oman työpäiväni aloitan usein käymällä läpi ryhmän teamleaderin -kanssa mitä tehtäviä minulle on kyseiselle päivälle suunniteltu. Tänä aamuna pääsin tekemään avustavaa kirjanpidon selvitystyötä. Aamun ensi tunnit vietin verraten erilaisilta raporteilta myyntisuorituksia ja etsien niistä eroja. Mielenkiintoista! Tehdyn työn avulla asiakkaan kirjanpito saatiin täsmäämään ja ongelma ratkaistua. Joka päivä käymme oman ryhmämme kesken lyhyen verkkopalaverin, missä käymme läpi mitä kukakin sinä päivänä on tekemässä ja mikäli tarvitsee apua. Ryhmän jäsenet sijaitsevat yli paikkakuntarajojen Kokkolassa, Pietarsaaressa ja Närpiössä. Verkkopalaverissa onkin mukava nähdä kaikkien kasvot ja kuulla mitä ryhmäläisille kuuluu.

Kl. 10 – 12

Aamupäivästä jatkoin työpäivää aikaisemmin aloittamani tehtävän parissa. Tämä olikin ihan uusi haaste minulle. Vuosiasiakkaan kirjanpito tulisi tehdä alusta saakka ensikertaa Netvisoriin. Tähän saakka olen päässyt käsittelemään pääasiassa ostolaskuja, tiliotteita ja muodostamaan myyntilaskuja erilaisille asiakkaille. Tehtävä sujui mielestäni mallikkaasti ja sainkin sen valmiiksi. Työ käydään vielä läpi myöhemmin samalla viikolla ryhmäni teamleaderin -kanssa.

” Harjoittelun aikana olen ehtinyt jo oppia paljon taloushallinnosta ja kirjanpidosta. Minut on otettu avosylin vastaan Noogalla ja olen saanut kokea olevani tärkeä osa Noogan tiimiä.

Mielenkiinnolla odotan uusia haasteita ja uraa taloushallinnon parissa! “

Sanna Nurila
Sanna Nurila

Kl. 12 – 13

Seuraavaksi vuorossa oli lounas. Hyvä, nälkäkin oli jo iso! Mukana minulla oli tänään omat eväät: kasvisjauhis -keittoa ja ruisleipää, nam!

Lounaan jälkeen jatkoin jälleen erilaisen tehtävän parissa, jonka olin aloittanut jo edellisviikolla. Kyseessä oli avustava tehtävä koskien tase-erittelyä ja poistojen päivitystä Netvisorissa ajan tasalle. Pieni, mutta tärkeä tehtävä, joka näin hyvissä ajoin hoidettuna helpottaa tulevaa tilinpäätöskautta.

Kl. 13 – 14

Iltapäivällä tehtävät jatkuivat jo aikaisemmin tutuksi tulleen asiakkaan ostolaskujen ja tiliotteen tiliöinnin parissa muutaman tunnin ajan. Ostolaskujen käsittely on loistava tapa aloittaa harjoittelussa työtehtävät, josta siirtyen vähitellen isompiin haasteisiin.

Kl. 14 – 15

Iltapäivään sisältyi lisäksi Noogan kuukausikokoukseen osallistuminen. Kokouksessa käydään kaikkien Noogalaisten kanssa läpi kuukauden tärkeimpiä tunnuslukuja ja niiden muutoksia, sekä muita ajankohtaisia aiheita. Noogassa onkin hienoa, että pääset harjoittelijana myös mukaan yrityksen kulttuuriin ja toimintaan.

Kl. 15 – 16

Päivän viimeisen tunnin vietin ryhmäni teamleaderin kanssa, jolloin kävimme läpi aikaisemmin suorittamaani työtä. Tehtäväni oli tehdä asiakkaalle kuukausikirjanpito valmiiksi kokonaisuudessaan yhden kuukauden osalta itsenäisesti, tarkistaa työ ja valmistella se valmiiksi raportointia varten. Tehtävä oli sujunut hyvin ja jatkossa pystyn jatkaa vastaavien haastavampien työtehtävien parissa.

Harjoittelun aikana olen ehtinyt jo oppia paljon taloushallinnosta ja kirjanpidosta. Minut on otettu avosylin vastaan Noogalla ja olen saanut kokea olevani tärkeä osa Noogan tiimiä.

Mielenkiinnolla odotan uusia haasteita ja uraa taloushallinnon parissa!

Sanna Nurila