Kirjanpito, Nooga, Nooga Systems, Puutarha-ala, Taloushallinto

Nooga- talouskumppani puutarha-alalle

30.08.2023

Noogan asiantuntijat kertovat, miten voimme palvella puutarha-alan yrittäjiä

Puutarha-alan taloushallinto vaatii erikoisosaamista ja alatuntemusta. Autamme yrityksiä talousratkaisuissa, jotta ne voivat huolettomasti keskittyä ydintoimintaansa.

Nooga voi tarjota seuraavat kokonaisratkaisut puutarhatoimintaan:

 • Kirjanpito, palkanlaskenta ja verotus
 • Budjetti ja budjettiseurannat
 • Projektien seuranta
 • Taloustilanne reaaliajassa
 • Mahdollisuus järjestelmäintegraatioihin
 • Tukihakemukset
 • Laskujen hyväksyminen ja maksaminen mistä tahansa

Noogalla on tiimi, joka koostuu asiantuntijoista eri osa-alueilla ja jotka työskentelevät puutarha-alan yritysten kanssa. Noogalla voimme auttaa vastaamaan kysymyksiin koskien puutarhatoiminnan kirjanpitoa.

Kirjanpito ja palkanlaskenta puutarha-alalla

Ann-Sofi Malm ja Sara Vägar ovat asiantuntijoita kirjanpidossa ja palkanlaskennassa Noogalla. He kertovat, että suurin osa puutarha-alan yritysten myynnistä tapahtuu pakkausyritysten kautta, mutta nykyisin on myös yleistä myydä suoraan kuluttajille. Tämä voi tapahtua esimerkiksi tilamyymälöiden tai REKO-kauppojen kautta. On siis tärkeää, että myös käteismyynti kirjataan kirjanpitoon.

Jatkuvan kirjanpidon lisäksi Noogan asiantuntijat voivat auttaa esimerkiksi investointitukien ja hyvityshakemusten kanssa. Hyvityshakemukset voivat liittyä esimerkiksi energiaveroihin ja valmisteveroihin. Malm ja Vägar kertovat, että kun puutarhayrityksen kirjanpito hoidetaan digitaalisesti, se helpottaa myös tukihakemuksia, koska kuitit ja laskut ovat digitaalisesti tallennettuina.

“Me hoidamme myös energiaveron palautushakemuksen maataloudessa (sekä viljelijöille että kasvihuoneille).

Puutarha-ala on kausiluonteista, mikä tarkoittaa, että yritysten työntekijämäärä vaihtelee vuoden aikana. Kotimaisen työvoiman puutteen vuoksi maaseutuelinkeinoissa ja puutarha-alalla ulkomaisen työvoiman osuus kasvaa. Malm selittää, että siksi on tärkeää olla tietoinen säännöksistä, jotka koskevat kausityövoimaa ja puutarha-alan työehtosopimusta. Asiantuntijamme tietävät, mitkä asiat ovat tärkeitä juuri tällä alalla, kuten lomat ja työajan lyhennys.

Käyttämällä sähköistä työaikaseurantaa helpottuu palkanlaskenta ja työaikaseuranta. Järjestelmissä työaikaraportointi hoidetaan mobiilin työaikaseurannan ja leimasinkellojen avulla, työajan laskenta ja työvaiheraportointi. Aineisto tulkitaan ja syötetään Noogan palkanlaskijoiden toimesta Netvisor-järjestelmään. Autamme mielellämme löytämään toimivan ja optimaalisen ratkaisun työaikaseurantaan. Jos yrityksellä on jo toimiva työaikaseurantaratkaisu, voimme luoda integraation palkanlaskentaan”, kertoo Thomas Fagerholm, project manager Noogalla.

Sähköinen taloushallinto säästää aikaa

Kun viljelijät työskentelevät sähköisissä järjestelmissä, käytetään vähemmän aikaa:

 • erilaisten investointitukien laskujen raportointiin.
 • kirjanpitotietojen hakeminen sähköposteista ja muista lähteistä, koska kaikki tiedot ovat Netvisorissa.
 • manuaalisen työtuntien ja lomapäivien laskemiseen.
 • tarpeettomat manuaaliset ja päällekkäiset välivaiheet.
 • enemmän arvokasta aikaa jää itse yritystoiminalle.

Ota yhteyttä, niin kerromme lisää!

Let´s focus on your mission – We are your key partner.