Nooga

Nooga sai Great Place to Work-sertifikaatin

09.01.2020

Se, joka viihtyy työpaikallaan saa luultavasti nauttia positiivisesta työpaikkakulttuurista. Kulttuurissa on kyse ihmisistä ja kuinka suhtaudumme toisiimme. Tästä tulee työpaikalla erityisen tärkeää, koska vietämme niin paljon aikaa kollegoidemme kanssa. Nooga on yksi modernista yrityksistä, joka on oivaltanut hyvän työpaikan luomisen tärkeyden, ja Great Place to Work-sertifikaatti on todiste siitä, että yritys on onnistunut.

Syksyllä 2019 Nooga oli mukana Great Place to Work-sertifioinnin vaatimassa arviointiprosessissa. Yritystoiminta arvioitiin sekä työntekijöiden että johtajien näkökulmista. Nyt Noogan tj. Monika Ahlskog voi ylpeästi ripustaa sertifikaatin, joka on voimassa yhden vuoden.

– Jos työntekijät eivät viihdy, niin silloin he tuskin tekevätkään hyvää työtä. Palveluammatissa tyytymättömyys heijastuu todennäköisesti suhteessa asiakkaisiin. Jotta voisimme antaa parhaan mahdollisen asiakaspalvelun, on tärkeää, että pidämme hyvää huolta omasta henkilökunnasta, sanoo Monika Ahlskog.

Siitä lähtien kun Nooga perustettiin 2016, on yritys tehnyt määrätietoisesti työtä luodakseen työpaikan jossa kaikki viihtyvät.

– Tunnelman pitää olla hyvä, ja se ei saa muuttua yhtäkkiä kun johtaja tulee sisään. Olemme luoneet selkeitä prosesseja ja työrutiineita välttääksemme epäselvyyksiä, ja kaikki saavat kertoa muutosehdotuksistaan. Itse en ole erityisen luova henkilö, mutta kuuntelen mielellään muiden hyviä ideoita, sanoo Ahlskog.

Työarkena Nooga tekee viihtyvyyden parissa työtä monella eri tapaa.

Meillä on viihtyvyysryhmä joka järjestää kaikenlaista mukavaa kuten yhteisiä aamupaloja ja muita tapahtumia. Joka työpäivä tiimeillä on “daily huddle”, jossa joka työntekijä lyhyesti kertoo minkä parissa hän työskentelee tänään, ja jos hänellä on joku ongelma johon hän tarvitsee apua

– Keskeytämme myös työpäivän taukojumpalla ja yhteisillä kahvitauoilla. Ne ovat pieniä taukoja joilla on suuri merkitys työarjen ilolle, sanoo Monika Ahlskog.

Nooga sijoittui 7. sijalle pienten organisaatioiden luokassa Suomen Parhaat Työpaikat 2020 -listauksessa, Great Place to Work -sertifioinnin yhteydessä.