Nooga

Nooga fick certifikatet Great Place to Work

09.01.2020

Den som trivs på jobbet får troligen njuta av en positiv arbetsplatskultur. Kultur handlar om människor och hur vi förhåller oss till varandra. På en arbetsplats blir det här extra viktigt eftersom vi spenderar så mycket tid med våra kolleger. Nooga är ett av de moderna företag som har insett vikten av att skapa en bra arbetsplats, och certifieringen Great Place to Work är ett bevis på att företaget lyckats.

Hösten 2019 deltog Nooga i den utvärderingsprocess som Great Place to Work-certifieringen kräver. Företagsverksamheten utvärderades både från medarbetarnas och ledarnas perspektiv. Nu kan Noogas vd Monika Ahlskog stolt hänga upp certifikatet som gäller i ett år.

– Om medarbetarna inte trivs så gör de knappast ett bra jobb heller. I ett serviceyrke avspeglas missnöjet troligen i relationen till kunderna. För att kunna ge bästa möjliga kundservice är det viktigt att vi tar väl hand om vår egen personal, säger Monika Ahlskog.

Ända sedan Nooga grundades 2016 har företaget jobbat målmedvetet för att skapa en arbetsplats där alla trivs.

– Stämningen ska vara bra, och den ska inte ändra plötsligt bara för att chefen kommer in. Vi har skapat tydliga processer och arbetsrutiner för att undvika oklarheter, och alla får komma med ändringsförslag. Själv är jag inte en speciellt kreativ person, men jag lyssnar gärna på andras goda idéer, säger Ahlskog.

I arbetsvardagen jobbar Nooga med trivseln på flera olika sätt. Det finns en trivselgrupp som jobbar med allt möjligt trevligt som gemensamma frukostar och andra evenemang. Varje arbetsdag har teamen en “daily huddle”, där varje medarbetare kort berättar vad han eller hon jobbar med i dag, och om det finns något problem som han eller hon behöver hjälp med.

– Vi avbryter också arbetsdagen med pausgympa och gemensamma kaffepauser. Det är små avbrott som gör stor skillnad för glädjen i arbetsvardagen, säger Monika Ahlskog.

Nooga placerade sig på 7. plats i klassen för småföretag bland Finlands bästa arbetsplatser 2020, i samband med Great Place to Work -certifieringen.